v.24
10-14 juni

”Titta, tänka, teckna”
(efter titeln på Siri Hustvedts essä-bok ”Leva, tänka titta” Norstedts 2016)

Teckningskurs med Nina Bondeson och Britt-Marie Jern

Med kursen – Titta, tänka, teckna – vill vi börja i tecknandets lättillgänglighet och låta synintryck och erfarenheter komma till uttryck. Grundmaterialet är enkelt: penna – papper.

Alla som vill kan börja teckna. Kursen vänder sig till alla: både de som tecknat mycket och de som precis kommit på att de skulle vilja fördjupa sig i teckning. Blandade erfarenheter tillför bara intressanta möjligheter i bildarbetet.

Vi lever omgivna av bilder i en brusande bildflod all vår vakna tid.
Så gott som alla har en mobil i fickan som gör att vi kan dokumentera och publicera vad som helst, samtidigt som vi är mitt i det.

Vad innebär det då att teckna? Att titta noga på sådant vi inte tänker på att vi ser? Vardagliga detaljer, miljöerna runt oss, människor, natur…
Att ge ögat tid att titta och tänka efter och genom tecknandet använda sig av det man ser och hur man ser, medan handen styr pennan eller kritan över papperet. Hur skiljer det sig från andra sätt att se och göra bilder?

Kursen bottnar i det egna görandet: att teckna, men tar också upp resonemang om hur olika sorters bilder kommunicerar och hur det kommer sig att den där bildfloden brusar på utan att vi förväntas fundera så mycket på det.

Kurskostnad 5 495 kr

Max antal deltagare: 15

Anmälan sker löpande tills kursen är full